Cafédrift i Kulturhuset Kilden

Produktionshøjskolens køkkenlinje har hidtil ofte leveret mad til arrangementer i Kilden og fra 25. oktober 2011 har Produktionshøjskolen i Brøndby fået mulighed for at stå for cafédriften i kulturhuset.

Ambitionen er at levere lækker mad, produceret fra bunden, af sunde og gode råvarer, til priser i et anstændigt niveau.

Som at være i praktik

For køkkenlinjens elever vil en praktikperiode i Kildens café give status og være attraktiv, fordi eleverne først kan komme i Kilden, når de har fået en vis erfaring fra skolens køkken.

Mødet med caféens kunder, vil sætte fokus på elevernes personlige kompetencer, som imødekommenhed, venlighed, at lytte til kundernes ønsker, at være præsentabel, at kunne skelne mellem et ”arbejdssprog” og det sprog, de taler med kammeraterne.

For eleverne, der skal i praktik, er det oplagt, at deres første praktik er i Kilden, som er en rigtig arbejdsplads, men stadig i skolens trygge rammer. Dette bevirker, at eleverne kan komme i praktik på et tidligere tidspunkt end nu.

Denne erfaring og træning, vil gøre dem langt mere attraktive på arbejdsmarkedet og kan dermed være med til at bane vejen for elevpladser.