bredbånd

Categories:

Vælg den bedste bredbåndsforbindelse til dit behov

I denne artikel vil gennemgå forskellige måder, på hvordan du kan undgå at betale for meget for overflødige bredbåndsprodukter.

Med vores 3 tips til billigere bredbånd, så du kan finde den rigtige forbindelse til netop dine behov for adgang til internettet. Mange mennesker betaler mere for deres bredbåndsforbindelse, end der er grund til. Hvilket ofte skyldes, at udbyderne er gode til at sælge de store pakker. Men hvor meget har du egentlig brug for?

bredbånd

De tre tips til billigt bredbånd

De tre tips til billigt bredbånd kan sammenfattes sådan her:

  1. Kend dine behov for hastighed (fast forbindelse) og dataforbrug (mobilt bredbånd)
  2. Sammenlign et stort antal leverandører for at finde bedste pris og de bedste andre vilkår
  3. Hold øje med forskellige leverandørers tilbud og skift abonnement, når det giver mening

Kend dit behov for internetforbrug

Det første og vigtigste tip til at finde en billig bredbåndsforbindelse er, at du skal kende dit forbrug af internettet temmelig præcist. Der er nemlig to forhold, der især styrer prisen på en bredbåndsforbindelse: For en fast forbindelse er det hastighed. For mobilt bredbånd er det dataforbrug.

Vælg passende hastighed og datamængde

Når du skal vælge en kablet bredbåndsforbindelse, er der ingen grund til at vælge et abonnement med hastighed på 1000 Mbit/s, hvis du fint kan klare dig med en hastighed på 100 Mbit/s.

Tilsvarende for mobilt bredbånd: Hvis du kun har brug for 50 GB data om måneden, skal du ikke vælge et abonnement med 500 GB. Grundreglen er nemlig, at hastighed og datamængde sætter prisen på bredbånd.

Hvad bruger du internettet til?

For at kende dit behov for hastighed for bredbåndsforbindelse må du vide, hvad du især bruger internettet til. Hvis du er gamer, eller du streamer film og serier, har du brug for en temmelig hurtig forbindelse. Hvis du derimod kun bruger internettet til at tjekke Facebook og andre småting, kan du klare dig med en ret beskeden hastighed. Påkrævet hastighed for varierende online aktiviteter kan ses hos de fleste leverandører.

Hvor stor datamængde er nødvendig?

På samme måde gælder det, at mobilt bredbånd kræver stor datamængde, hvis du bruger forbindelsen meget og til aktiviteter – for eksempel streaming – der forbruger en stor mængde data. På de kablede bredbåndsforbindelser er der ingen begrænsninger på dataforbrug, men der er der på mobilt bredbånd.

Sammenlign leverandører på pris og andre vilkår

Når du kender dit forbrug og dermed dit behov for hastighed/datamængde, skal du give dig tid til at sammenligne en masse udbydere af bredbåndsforbindelser. Med udgangspunkt i den hastighed/datamængde, der passer til dine behov, skal du sammenligne priser og andre vilkår for abonnementer hos de forskellige udbydere. ‘Andre vilkår’ er for eksempel, om der er bindingsperiode.

Skift leverandør ved godt tilbud

Dette med eventuel bindingsperiode for abonnementet leder nemlig frem til det tredje råd: Hold øje med de forskellige leverandørers tilbud, og skift da leverandør, hvis du kan opnå en bedre pris på dit abonnement. Dette forudsætter selvfølgelig, at du til den lavere pris får samme – eller bedre – hastighed og andre vilkår for dit nye abonnement.

Tags:

Comments are closed